De fem beste sportsgrener for et sunt liv

De fleste sportsgrener er sunne for deg – såfremt du ikke holder på med ekstremsport som kan vise seg å bryte ned kroppen din, som for eksempel regelmessig maraton eller basehopping. Når du holder på med sport vil du ikke bare bruke kroppen din, men også produsere endorfiner som vil holde hodet ditt sunt, og gevinsten er derfor dobbel. At man kan ende opp med å se bra ut i tillegg er jo heller ikke å forakte. Her følger en liste over fem av de beste sportsgrenene for deg som vil lede et sunt liv – i kropp og i sjel.

Løping

Å løpe er en av de sunneste sportsgrenene for et sunt liv. Når du løper regelmessig bygger du opp et bedre oksygenopptak, du styrker musklene dine uten å pumpe dem opp og du oppnår «runner’s high» som er endorfinene i kroppen din som gjør deg lykkeligere. Husk godt og riktig utstyr for å unngå ledd- og belastningsskader – noe som ikke er sunt.

Yoga

Hva gjør en treningsform til en sportsgren? Vi velger å kalle yoga for sport – særlig fordi det er så veldig sunt for deg. Kroppen din blir sterk, men leddene myke, og fokuset på pusten din tar vare på hodet ditt og forteller det at det skal leves her og nå. Med yoga tenker du ikke på bekymringer fra gårdagen eller ser mot de bekymringer som kanskje hører morgendagen til. Dette kalles mindfulness og er beviselig noe av det sunneste du kan gjøre for deg selv, både i dag og i det lange løp. For stress dreper, så om du kan trene samtidig som stressnivået ditt synker betydelig, er kroppen din på god vei mot sunnhet.

Svømming

Har du vonde knær, er overvektig eller har vansker for å bevege deg vil svømming være svært sunt for deg. Som med løping vil oksygenopptaket ditt bli betraktelig bedre, samt at musklene dine får brukt seg uten vonde eller ubehagelige belastninger. Er du frisk og rask er svømming selvsagt også bra for deg, og kan være forebyggende for mulige plager man kan få av andre typer sportsgrener.

Ski

Når du går på ski, bruker du mer eller mindre alle musklene i kroppen din. Du jobber deg også opp en sunn puls, og – dette er nesten det viktigste – du gjør det hele ute i naturen. Forskere har nylig funnet ut at blodtrykket ditt synker og du blir lykkeligere bare ved synet av trær.

Sjakk

Du blir ikke støl av sportsgrenen sjakk – bortsett fra kanskje i baken – men hodet ditt vil komme til å fyre opp alle plugger og kjøre de små grå på en slik måte at fordelene av dette vil komme deg til gode. Nå skal det sies at et stillesittende liv ikke er bra for deg, så om du ønsker å være ekstra sunn anbefales det å også bevege seg. Hva med å kombinere sjakk med en av de andre sportsgrenene som er nevnt her? Et sunt menneske er nemlig også det mennesket som bruker hodet.

Comments are closed.