Hvordan komme i gang med trening

På folkemunne kaller man det «å komme seg over dørstokkmila» når man snakker om for eksempel å greie å begynne å trene regelmessig. Men å komme i gang med trening handler ikke om å greie å trene, men om å legge til seg en vane. Så snart vanen er innarbeidet, kan du justere på intensitet, hyppighet og pauser. Så hva kan du gjøre for å legge til deg en treningsvane? Her er noen tips.

Motivasjon

Hva er din motivasjon for å begynne å trene? Er det for å imøtekomme noens krav til deg, så vil du komme til å slite med å finne motivasjonen og dermed slite med å gjøre trening til en vane. Du må derfor identifisere din motivasjon – også kalt mål. Er det å gå ned i vekt? Eller kanskje du vil gå opp i vekt? Liker du ikke omkretsen på dine overarmer, eller vil du investere allerede nå i en sunn alderdom? Uansett motivasjon er det viktig å ha den skrevet bak øret for i ny og ne minne deg selv på hvorfor du egentlig begynte å trene. For de dagene hvor du lurer på dette, vil komme. Kanskje du kan ta et bilde av deg selv én gang i måneden for å virkelig se framgangen, eller jevnlig se på et bilde av deg selv fra en gang du følte deg fornøyd. Så snart motivasjonen er på plass, skal du se at vanen kommer.

Planlegging

Når du så har satt deg et mål må du gjøre det enkelt for deg selv å utføre vanen. Legg fram treningsklærne kvelden før du skal trene på morgenen – eller kanskje til og med sove i treningsklærne! Avtal med en venn om at dere skal møtes på et bestemt tidspunkt for å trene sammen – på den måten kan du ikke lure deg unna uten også å måtte stå til svars for noen andre enn deg selv. Gi deg selv treningstriggere: Bestem deg for at hver gang du bysser babyen så skal du ta ti knebøy, eller at du skal ta utfall hver gang du pusser tenner. På denne måten vil du ha ulike triggere i hverdagen som minner deg på små treningsøvelser. Andre triggere kan selvsagt være den enkle om at du trener hver tirsdag, torsdag og lørdag. Etter en stund vil alt det du har planlagt bli innarbeidet til en vane, og da er svært mye gjort.

Holdningsendringer

Det er ikke bare bolere på treningsstudio, og det er ikke bare sykkelfantomer som sykler til jobb. Ingen ser rart på deg fordi du er ny på treningsstudioet – de har nok med sitt! – og du ser ikke teit ut i shorts. Dette er holdninger som kan hindre deg i å komme i gang med treningen. Andre slike treningsstoppende holdninger kan være at det ikke nytter eller at det holder å trene en gang i måneden. Så snart din holdning endrer seg til å bry seg om kun deg og din framgang, vil du nok en dag tenke at du ikke kan forstå hvorfor du for eksempel hadde sånn treningsstudioskrekk.

Nå som du greier å komme deg over dørstokkmila, kan du begynne å høyne hyppigheten og intensiteten av treningen. Lykke til!

Comments are closed.