Tips for en sunnere livsstil

Såfremt man ikke har et etternavn som Jaquesson eller Roede behøver vi alle å leve et sunnere liv. Eller vent, la meg trekke det tilbake. Alle – inkludert alle Jaquessoner og Roeder’e – behøver å leve sunnere. For er det ikke slik at å leve sunt ikke utelukkende handler om kropp? Å være sunn betyr like mye å passe på hva man putter i seg og at man trener regelmessig, som at man tar vare på seg selv innvendig. Et stresset hode kan være like farlig – kanskje til og med farligere – enn et stillesittende liv. Her kommer noen tips til hvordan man kan oppnå en sunnere livstil – i kropp som hode.

Alkohol og tobakk

Den kjappeste måten å bli sunnere på er ikke å legge til en ekstra vane i ditt liv, men å la være å gjøre en rekk uvaner, som for eksempel å kutte ned på – eller ut – alkohol og tobakk. Hett råd her er å kutte ut tobakken, men kutte ned på alkoholen. Tobakk er farlig for deg, og å røyke får deg til å se gammel ut i hud, hår og tenner. Dette inkluderer snus. Dessuten er den en katalysator for en rekke sykdommer du ikke ønsker. Når det kommer til alkohol gjelder mottoet «alt med måte». For mye er ikke sunt, det kommer man ikke utenom, men ulike forskningsresultat viser at et glass rødvin i ny og ne kan være sunt for deg, og det har med antioksidanter å gjøre. Antioksidantene er din venn.

Beveg deg

Det har nå blitt oppdaget at å sitte for mye er skadelig for kroppen din. Man sitter stille på jobb, kommer hjem og maratonser på Netflix, for deretter å sitte på kafé med venner. Innimellom trener man hardt i 45 minutter. Men dette er ikke nok! Den bitre sannhet er at man må bevege kroppen. Hopp av bussen et par stopp før du må; ta trappa (dette er en undervurdert øvelse) og løp den gjerne opp et par ganger i lunsjen; begynn å tren regelmessig; la bilen stå og skaff deg skritteller for å oppnå minst 10 000 skritt per dag. Du vil bli overrasket over hvor få skritt man faktisk tar. Og husk: uansett hvor sakte fremgang du har, så slår du likevel alle som ligger på sofaen.

Tenk over hva du spiser

Her er det en svært viktig sak du må huske på: Å være tynn er ikke alltid det samme som å være sunn. Tenk derfor sunnhet når du spiser: En avocado har mange kalorier, men er proppfull av gode fettstoffer som kroppen din behøver. Spis det kroppen din trenger for å være sterk og ytende. Å være slank er en av bivirkningene man kan få av å leve sunt, tenk heller på det.

Sov

Det heter ikke skjønnhetssøvn for ingenting: Å sove er så sunt at du blir vakrere av det. Pass på at du ikke sover for mye, da er man nemlig over på «for mye av det gode». Et voksent menneske trenger mellom 6-8 timer søvn hver dag. Gå og legg deg!

Comments are closed.