Yoga-tips for nybegynnere

Yoga er en treningsform og/eller øvelse som trener både din kropp og det mentale. Med opprinnelse i buddhismen og hinduismen skulle man tro det religiøse er vektlagt, men slik treningsformen utføres i dag er dette ikke tilfellet. Yoga vil styrke musklene dine samtidig som du vil bli gitt et redskap for stresshåndtering i negative stressituasjoner. Å stresse har blitt vår tids største seriemorder – det kan bryte deg ned mentalt og til slutt potensielt ta livet av deg. Ved å utføre yoga kan man ikke bare forebygge dette, men også bidra til at man sover bedre, får lavere blodtrykk og gir seg selv et her-og-nå-fokus som ikke gir rom for bekymringer. Pusten din og de ulike avspenningsøvelsene er viktige teknikker å lære seg, og mestringen av dette vil være nøkkelen til å både forstå og få til yoga. Her følger noen tips til hvordan yoga kan bli ditt viktigste redskap i jakten på å holde seg sunn og frisk.

Utstyr

Du behøver ikke mye utstyr for å utføre yoga. En god yogamatte kan dog være verdt å investere i siden du skal tilbringe en god periode enten sittende eller liggende på gulvet. Yoga handler jo om å finne roen og konsentrere seg – å måtte holde ut på et hardt gulv vil derfor ikke være hensiktsmessig for et godt resultat. Du kan også investere i en yogablokk, selv om dette ikke er nødvendig utstyr. Blokken vil likevel kunne hjelpe deg å utføre ulike øvelser med mer presisjon, komme dypere ned i hver øvelse og kan forebygge at du henger i leddene mens du trener. Om du velger å investere i dette hjelpemiddelet kan det være lurt å kjøpe to slik at du har en til hver hånd i armøvelser. Du behøver ikke mye annet utstyr, annet enn gode, elastiske klær – her er den berømte yogabuksa god å ha.

Treningsstudio eller hjemmevideo

Om du er helt fersk når det kommer til yoga eller trening generelt, kan det være lurt å melde seg på et nybegynnerkurs. I yoga er det mye bøying og tøying som krever at du gjør det korrekt for å unngå både skade og ulike vondter. Igjen – du skal kunne finne ro og konsentrasjon, noe som ikke er lett om du har smerter. Å finne den riktige pusteteknikken kan også være litt vrient uten kyndig veiledning. Det kan også gi en ekstra følelse av «her og nå» det å sitte stille i et rom med andre mennesker som er der for den samme grunnen som deg. Å gjøre yoga hjemme i stua kan ofte bli en øvelse i å hysje ungene bort lenge nok til at du kan haste deg gjennom øvelsene. Har du likevel anledning til å finne en liten time hvor ingen vil forstyrre deg er der mye flott å hente både på DVD, gjennom apper og online. Youtube, for eksempel, tilbyr et vell av veldig gode veiledninger og instruksjoner. Prøv «30 Days with Yoga», «Weight Loss Yoga» eller «Yoga for Complete Beginners». Du kan også finne avslappende yogamusikk om du husker øvelsene utenat.

Comments are closed.